Energihotellet_0888.jpeg

Kjøkkenhagen

Hos oss står matopplevelsene i stil med omgivelsene - kortreist og ekte. På vårt kjøkken har vi fokus på lokale råvarer og mattradisjoner med en moderne vri - ofte inspirert av arkitekturen. Vår meny er basert på sesongen med fjell og vann som utgangspunkt. Hos oss kan du smake aure og røye fra Suldalsvatnet, kje fra Nesflaten, villsau fra Mokleiv, laks fra Hjelmeland og angus fra Sand, med urter og grønt fra vår egen kjøkkenhage.

Vårt matkonsept

Vi lager vår daglige tre retters middag i forhold til tilgjengelige råvarer og antall gjester og vi har derfor en ny meny hver dag. Vi serverer tre retters middag hver dag kl. 19.30 med en tilhørende drikkepakke med vin og sider fra Hardanger og Ryfylke for de som ønsker det.  Det er også mulig å bestille en fire retters middag med drikkepakke gjennom pakken 'kortreist matopplevelse'. Denne serveres kl.19.15. Vi tar alltid hensyn til dine behov i forhold til allergier, dietter etc. og vi ber om at du informerer oss om dine ønsker og behov minimum 24 timer før ditt opphold.

  • Vår frokost trenger du ikke stå i kø for å få - vi serverer den til deg. For å minimiere matsvinn og gi deg en bedre frokostopplevelse lager vi en frokosttallerken til deg med det beste vi vet til frokost - god ost og skinke, hjemmelaget ost, eggerøre, frukt, bær og røykelaks fra Mikals laks. Servert med vårt hjemmelaga brød som smaker som brød laget av bestemødre fra Suldal. Har du allergier eller andre behov så lager vi en egen unik tallerken til deg.

  • Fra juni - august er det mulig å nyte en lunsj hos oss. Vår berømte brunostis kan du på sommeren kjøpe hver dag og nyte på terrassen vår. For grupper på forhåndsbestilling lager vi gjerne to retters lunsj.

  • 4 retters middag servers kl. 19.15 og 3 retters kl. 19.30.

    Vi tar også imot bestillinger på middag uten overnatting. Ta kontakt på telefon eller mail og oppgi allergier/mathensyn. Vi gjør oppmerksom på at bestilling må skje minimum 24 timer før.

På bildet ser man en del av en dessert som består av panacotta med en deilig saus av bær. Retten er pyntet med frisk mynte som er hentet fra hotellets egen kjøkkenhage.

Bærekraft

Våre hovedingredienser er alltid kortreiste og i noentilfeller ureist. Vi er bevisste vår rolle lokalt og kjøper det vi kan fra lokale gårder og produsenter.  Alt av kjøtt kommer fra dyr som har gått ute i Suldalsnaturen. Eierne og driverene av Energihotellet - Gunhild og Olav - bor i Mokleiv der de også driver med villsau og alt av organisk matavfall som egner seg til sauemat blir servert lykkelige sauer. 

Et bilde av en tallerken med en nystekt aure fra Suldalsvatnet, servert sammen med ferske poteter og grønnsaker i en saus.
Bildet viser en fristende dessert med hjemmelaget sorbet og sprø kjeks, vakkert dandert på en tallerken. Sorbeten er laget med friske bær og er pent pyntet med ferske mynteblader og bær på toppen. Alt står på et elegant fat, og bakgrunnen er et klass
Energihotellet_peisestue.jpg